Få med deg alt ved hjelp av RSS

Skrevet av on 20. oktober 2014
Rss

Sjekker du til stadighet nettaviser, blogger og sosiale medier? Visste du at det finnes teknologi som gjør at du kan samle alt det du er interessert i på ett sted? Og organisere det slik du vil?

RSS lar deg få med deg alt – på din måte

Historien til RSS strekker seg tilbake til sin spee start i 1996, før det for alvor ble lansert av utviklerene bak nettleseren Netscape. Teknologien er like enkel i dag og fortsatt like aktuell.

RSS står for Really Simple Syndication eller Rich Site Summary. RSS er et standardformat som bloggere, nyhetsleverandører og andre som kontinuerlig kommer med nytt innhold, kan bruke i tillegg til sin vanlige webside. RSS er programmert i et standard programmeringsspråk som heter XML. Her er design og layout det samme for alle nettsider og det er innholdet som står i fokus. Innholdet blir automatisk sortert kronologisk.

Selv følger jeg med på flere hundre nyhetssider og blogger. Det vil være helt umulig å besøke alle disse hver dag for å se om det har kommet noe nytt innhold. Samtidig vil jeg jo ikke gå glipp av noe. Ved hjelp av RSS kan jeg velg om jeg vil få en e-post hver gang noen kommer med nytt innhold, eller jeg kan administrer alle mine RSS-kilder i en RSS-leser. Det finnes en rekke RSS-lesere og du må finne den som passer deg selv best. Kjennetegn for en god RSS-leser, er at den kan brukes på tvers av flere enheter (mobil, nettbrett, laptop etc) og at den synkroniseres slik at du lett får oversikt over det du ikke har lest.

Felles for alle nettaviser og blogger du ønsker å følge, er at du må finne dette symbolet som linker til det aktuelle nettstedes RSS-feed: Rss

Litt senere i uken kommer jeg med bloggpost på hvilken RSS-leser jeg mener er best.

I mellomtiden kan du Google litt selv etter hva du finner og ikke glem å følge min RSS-feed som ligger her:

http://stianfredriksen.no/feed/

Om Stiantf

Innehaver av stianfredriksen.no, Daglig leder i webbyrået Sorentio AS. Mindre sjef hjemme.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>