Facebook Rooms – et helt nytt sosialt medium som lar deg være anonym

Skrevet av on 26. oktober 2014
fb_rooms_create_account

Facebook lanserte på fredag et nytt sosialt medium for brukere i USA og Storbritannia. Jeg har idag vært så heldig å få teste dette nye mediumet.

Husker du mIRC?

På 90-tallet fantes det et chat-program som hadde ubegrenset med kanaler/rom. Du kunne lage egne rom, eller bli med i rom som andre hadde laget. Eier av et rom, ble kalt Op (Channel OPerator). En OP var fullstendig administrator over et rom. Vedkommende kunne bestemme om rommet var lukket eller åpent for alle, kaste ut deltakere som man ikke ville ha med etc. mIRC var uten design og bildeelementer. Eneste design du kunne endre på, var farge på teksten du skrev.

På mange måter minner nye Facebook Rooms om mIRC. Selvom dette er laget av Facebook, behøver du ikke knytte det opp mot din Facebook-konto. Du kan velge å bruke ditt eget navn, eller du kan lage et kallenavn og være helt anonym. Du kan til og med velge ulike kallenavn for hvert enkelt rom.

Facebook skriver selv på sine nettsider at de har laget denne tjenesten fordi de vil tilbake til den tiden forum og chatrom ble opprettet for sakens skyld, ikke for deg som person. I dag er du deg selv med fullt navn i de sosiale mediene. Det du deler og skriver blir knyttet til hvem du er. Med Facebook Rooms ønsker Facebook å gå tilbake til oppstarten og tiden hvor mIRC var populært. Diskusjonen og tema skal stå i fokus, mens du selv kan velge å fremstå som den du vil.

Del det du vil

Her kan du lage et rom for så sære eller generelle temaer du vil, enten det er «London» eller «Kule sko i kule omgivelser». Foreløpig kan du dele tekst, bilder eller video. Jeg antar at muligheten for å kun dele lyd kommer etterhvert. Hvert enkelt rom kan designes slik som eier av rommet ønsker med farger og bakgrunner. Man kan også lage en innledende og informerende tekst om hva rommet handler om.

fb_rooms_front_pages

Finn aktuelle rom

Det ingen søkefunksjon i selve appen. Løsningen er derfor å finne aktuelle rom ved hjelp av sosiale medier og søkemotorer. Det er imidlertid laget en delingsfunksjon via QR-koder slik at du lett kan invitere andre til ditt rom. Du behøver heller ingen QR-kode-leser for å benytte dette. Bare ta bilde av QR-koden eller lagre bildet du fikk av en venn på telefonen din, for deretter å laste det opp i Facebook Rooms. Det er en ganske snedig måte å invitere andre på, men det burde nok være mulig å dele unik webadresse til rommet ditt også.

Hvordan kan bedrifter benytte Facebook Rooms?

Jeg ser for meg at litt av tanken bak dette, er å kunne benytte det i bedriftssammenheng. I første omgang vil det nok være i forbindelse med prosjektoppgaver internt i en bedrift eller som et felles rom for alle bedriftens ansatte for å enkelt og raskt, dele aktuell informasjon.

Tilgjengelighet

Foreløpig er Facebook Rooms kun tilgjengelig for iOS-brukere (iPhone/iPad/iPod) i det britiske og amerikanske markedet. Selv fikk jeg tilgang via min amerikanske iTunes-konto.

Prøv Facebook Rooms

Dersom du har en amerikansk eller britisk iTunes-konto. Kan du allerede nå prøve Facebook Rooms. Skann QR-koden og bli med meg å teste dette:

IMG_0022.PNG

Om Stiantf

Innehaver av stianfredriksen.no, Daglig leder i webbyrået Sorentio AS. Mindre sjef hjemme.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>