Grunnen til at jeg støtter årets TV-aksjon

Skrevet av on 19. oktober 2014
TV-aksjonen

Og du bør gjøre det samme!

I dag har familien og jeg gått årets viktigste søndagstur. I omlag to timer ringte vi på dør etter dør og givergleden var stor, selvom det var mange hus og en del ikke hadde kontanter. Neste år foreslår jeg at bøssene byttes ut med mobile kortterminaler!

Årets TV-aksjon går til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid for rent drikkevann i utsatte områder. Over én million mennesker skal sikres en livslang tilgang til rent drikkevann. Områdene som vil få de sårt tiltrengte midlene, er Sudan, Sør-Sudan, Etiopia, Somalia, Tanzania, Afghanistan, Pakistan og Haiti for å nevne noen.

Vi har i lengre tid hørt om letingen etter vann på andre planeter enn jorden. Dette skyldes at vann (av det vi foreløpig vet) er nødvendig for enhver levende organisme. For oss i den vestlige verden, er stort sett vann en selvfølge. Eneste gangen vi legger merke til at vi faktisk er avhengig av vann, er når strømregningen går opp og strømselskapene klager over lite vann i magasinene.

Men vann er så mye mer enn bare noe vi trenger for å overleve. Fri tilgang til vann forhindrer konflikt og uroligheter. Det forhindrer vold og overgrep fordi man (som regel kvinner) må gå lange, øde strekninger alene. Rent drikkevann forhindrer sykdom og smitte, det forhindrer korrupsjon fordi mangelen på vann gjør det verdifullt. Tilgang på rent drikkevann gir til og mer læring og utdanning fordi unge kan bruke tiden sin på utdannelse istedenfor å hente vann.

Å gi utsatte folkegrupper tilgang på vann, er hjelp til selv-hjelp. Arbeidet som Kirkens Nødhjelp gjør med å bygge brønner og infrastruktur for rent vann, gjør at den lokale befolkningen enklere kan utvikle seg selv og bli et mer selvstendig folkeslag.

Hvor mange ganger har du ikke tenkt «Det jeg gir kommer sikkert ikke frem allikevel»? -Dessverre er det noen eksempler på at det nettopp er slik. Men samtidig er det her snakk om en stor og kjent organisasjon. Kirkens Nødhjelp har fått tildelt årets TV-aksjon både fordi man vet de kan levere, men det vil også være tilnærmet umulig å ikke videreformidle innsamlede midler til formålet, nettopp fordi TV-aksjonen er såpass stor og kjent.

For kr. 200,- gir du et menneske tilgang til rent drikkevann resten av livet.

Har du ikke gitt noe til veldedighet tidligere i år, bør du gjøre det nå.

Du kan gi direkte ved å gå til denne siden: http://www.blimed.no

Om Stiantf

Innehaver av stianfredriksen.no, Daglig leder i webbyrået Sorentio AS. Mindre sjef hjemme.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>